Hatujambo!

En reseberättelse av sjuksköterskestudenter i Tanzania!

Casualty ward ended

Kategori: Praktik

Inväntar att en ambulans (i de flesta fall taxi) skall komma så att man får springa ut, slänga upp patienten på en bår för att ta in till akutrummet, om det är en kritisk patient.
 
Wow, vilka dagar vi fick uppleva när vi spenderade vår tid på i sjukhusets akutrum. Som tidigare nämnt så blev vi i princip lämnade i och med att de förstod att vi visste vad vi höll på med och kunde samarbeta med läkarna. Vi har fått sett sådana extrema fall som vi inte kommit i närheten av hemma i Sverige, som exempelvis en oerhört dålig patient med obehandlad struma. Sådana fall upptäcks så tidigt hemma och behandlas att man sällan får se hur dålig patienten faktiskt kan bli. Mycket intressant och framförallt lärorikt att få se det plus alla tropiska sjukdomar som man sällan ser. Vi saknar vår fantastika handledare som vi hade...

Kommentarer

  • Anita o Johan säger:

    Ni kommer att ha med er en unik kunskap när ni kommer hem för att arbeta. Det måste vara en härlig känsla att er utbildning har gjort er redo för att vara delaktiga i sjukvård även i helt andra sammanhang än den svenska. Hoppas att de andra avdelningarna känns lika intressanta. Hakuna Matata

    Svar: Vi lär oss otroligt mycket och kommer definitivt ta med oss ovärderlig kunskap hem! / Andreas
    hatujambo.blogg.se

    2012-10-16 | 21:43:08
  • Lena - gott för själen säger:

    Jag är så tacksam att såna som ni finns! Själv hade jag hamnat avsvimmad på britsen!

    Kram Lena

    Svar: När man väl står där och har något att göra så brukar det gå bra! Att observera sådana extrema händelser som vi såg kan dock vara lite värre!
    hatujambo.blogg.se

    2012-10-17 | 09:21:58
    Bloggadress: http://gottforsjalen.se
  • Henrik (Broschan) säger:

    Är duktigt avundsjuk på er. Tänk om man kände att man kunde hjälpa någon efter några år på skolan istället för att räkna på excitoner och skjuta laser i dunkla källare.

    Svar: Hjälpa människor kommer du göra mer än nog men på ett annat sätt. Jag väntar dock fortfarande på att du ska tillverka ett lasersvärd åt mig.
    hatujambo.blogg.se

    2012-10-19 | 19:41:34

Kommentera inlägget här: